Fuar Organizasyonu

HABERLER

16. ORTADOĞU ALTIN GÜMÜŞ VE MÜCEVHER FUARI

11-14 EYLÜL 2020


ORTADOĞU ALTIN VE MÜCEVHER FUARI IŞILDAMAYA DEVAM EDİYOR…

İhtisas fuarcılığın başarılı ismi Start Fuarcılık tarafından düzenlenen, 16 yıldır Türkiye kuyumculuk sektörünün vazgeçilmez bir marka etkinliği haline gelen Ortadoğu Altın Gümüş ve Mücevher Fuar’ı, Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yeni tarihi 11-14 Eylül 2020 olarak belirlendi. . Gaziantep Kuyumcular Odası desteğiyle gerçekleşecek olan fuar, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

İstanbul’un ardından Türk kuyumculuğunun ikinci adresi olmayı başaran Ortadoğu Mücevher Fuarı, yıllardır olduğu gibi bu yılda kuyumculuk sektörünü 11-14 Eylül 2020 tarihleri arasında yeniden buluşturacak.

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, 2005 yılından beri aralıksız organize edilen Ortadoğu Mücevher Fuarı’nın karşılaşılan tüm zorluklara rağmen sektöre ivme kazandıran ikinci büyük fuar olmayı başardığını söyledi. Fuarın hem ziyaretçi, hem de katılımcı sayısını yükseltmek amacıyla tanıtım çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürdüklerini vurgulayan Öztürk, başarı için sektörün tüm dinamiklerinin fuarı sahiplenmesinin önemini bir kez daha vurguladı. Musa Öztürk, konuşmasında 16 yıldır çeşitli illerde Ortadoğu Fuarı’nı düzenleyen bir firma olarak bölgedeki fuar sayısının teke indirilmesinin verimlilik açısından daha faydalı olacağına inandığını dile getirdi. Öztürk;

“Türkiye’nin ve bölgenin sektör bazında en önemli fuarını 16. kez düzenlemekten son derece mutluluk ve gurur duyuyoruz. Her yıl artan katılımcı ve ziyaretçisinin yanı sıra, profesyonel organizasyonu ile gelenekselleşen Ortadoğu Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı; her geçen yıl bölgesel anlamda, önemli bir ticari buluşma noktası haline gelmiştir. Kuyumculuk alanında bölgenin köklü bir üretim ve tüketim geleneğine sahip olması da bu fuarın başarısı için önemli bir faktördür.” dedi. Ayrıca; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da güçlü destekleriyle yanımızda olan sponsorlarımız; Borsa Gold, Cemcem Kuyumculuk da şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat ÖZDİNÇ ise İstanbul dışında fuarı tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahiplenen tek şehrin Gaziantep olduğunu açıkladı. Özdinç;

“Ortadoğu Fuarı, Anadolu’da süreklilik arz eden tek etkinlik. İstanbul haricinde başka bir yerde hiçbir fuar, bu kadar özveriyle yapılmıyor. Gaziantep, tüm kurum ve kuruluşlarıyla fuarı sahiplenmiş durumda. Start Fuarcılık’ın fuarın başarısında katkısı büyük. 11-14 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Ortadoğu Altın Mücevher ve Gümüş Fuarımızın yine büyük oranda başarıyı yakalayacağına inanıyorum.” dedi.