Fuar Organizasyonu

HABERLER

MEZOPOTAMYA KUYUM FUARI

KUYUMCULUK SEKTÖRÜ GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ...

MEZOPOTAMYA KUYUMCULUK KUYUM MAKİNELERİ VE FRANCHISE FUARI   05-08 KASIM’DA DİYARBAKIR'DA AÇILACAK.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI M.NURİ ERSOY'UN “MEZOPOTAMYA" MARKASININ TANITIMININ ARDINDAN İLK ORGANİZASYON MÜJDESİ START FUARCILIK’TAN GELDİ. MEZOPOTAMYA KUYUMCULUK FUARI 05-08 KASIM 2021 TARİHLERİNDE DİYARBAKIR'DA DÜZENLENECEK.

 

     Kuyumculuk sektörünün önde gelen temsilcileri güçlerini “Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı" için birleştirdi. Fuar 05-08 Kasım 2021 tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenecek. Başta Gaziantep ve Diyarbakır Kuyumcular Odası olmak üzere tüm sektör temsilcilerinin desteği ile gerçekleşecek olan fuara yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi ve alım heyetinin katılması bekleniyor. 

     Fuar hakkında açıklama yapan Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, firma olarak sektörde 20 yıla yakındır fuarlar düzenlediklerini belirterek, Diyarbakır Fuarının sektör dayanışmasına örnek olacak şekilde planlandığını belirtti.

     Türkiye'nin sektör anlamında ikinci en büyük fuarını gerçekleştireceklerini söyleyen Genel Müdür Öztürk, "Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanımızın geçen hafta lansman toplantısını yaptığı 'Mezopotamya' markası adı altında ilk büyük organizasyon müjdesini verdiğimiz için gururluyuz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin kültür ve turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla belirlenen bu marka adı altında sadece bölgenin değil, tüm Türkiye'nin sektör gücünü bir araya getireceğiz. Lokomotif görevini Gaziantep ve Diyarbakır Kuyumcular Odalarının üstlendiği bu organizasyonda 30 yıllık fuar tecrübemizi ve 20 yıllık kuyumculuk fuarı organizasyonları tecrübemizi birleştireceğiz. Bu dayanışmanın tüm sektörlere örnek olacağına inanıyorum. 33 medeniyetin buluşma noktası olan Diyarbakır'da, ülkemizin önde gelen kuyumculuk ve mücevher markalarını bir araya getireceğiz. Başta Irak ve İran olmak üzere Ortadoğu'dan alım heyetleri ve ziyaretçi akını olmasını bekliyoruz. 05 Kasım 2021 tarihinde Diyarbakır'da açacağımız 'Mezopotamya Kuyumculuk Fuarı'nın sektöre ve Ülkemize hayırlı ve bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. Bu yolda birlikte yürüdüğümüz tüm odalarımıza ve sektör mensuplarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.